Studentenleven

Home > Valencia > Studentenleven

¡Viva Valencia!

Voor veel studenten is Valencia de perfecte stad om stage te lopen. Het is er heerlijk vertoeven, want het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat het weer vrijwel het gehele jaar goed is. Er zijn ontelbaar veel bars, restaurants, clubs en verenigingen. Als student hoef jij je geen moment te vervelen. Geniet van het studentenleven.

Genieten van het strand, de tapas, het maken van nieuwe vrienden, reisjes, het nachtleven, Spaans leren en het realiseren van een goed passende stage in Valencia. Wat wil je nog meer?

Nachtleven in Spanje Valencia

Nachtleven

Valencia’ s nachtleven begint zodra de zon onder is en gaat door totdat de zon weer opkomt. Het nachtleven heeft voor iedereen wat wils- cocktailbars, nachtclubs aan het strand, grunge bars en nog veel meer. De buurt El Carmen nabij het oude stadscentrum is één van de plekken waar je zeker heen moet om het Valenciaanse nachtleven mee te maken.

Alle soorten bars, muziek en mensen komen hier samen, van discostijlen tot punk en braziliaanse atmosferen. Aan de Plaza de Cánovas vind je zowel bars voor de jongere generatie, als disco’s voor een wat ouder publiek. In diezelfde buurt liggen ook heel wat gezellige restaurants.

Restaurants & Bars

Tapas? Paella? Natuurlijk! Valencia heeft echter nog veel meer te bieden. Als je door de leuke straatjes van de stad struint vind je talloze barretjes en restaurants waar je kunt genieten van lokale specialiteiten, zoals paella en horchata, maar ook van internationale gerechten.

Of je nu op zoek bent naar een chique restaurant met een uitgebreide wijnkaart of een gezellige bar met een ruime selectie traditionele tapas, Valencia heeft voor elk wat wils. Het is goed om te weten dat het gebruikelijk is om ‘s avonds laat te dineren in Valencia. De keukens openen doorgaans vanaf 8 uur en sluiten ‘s nachts. In de middag even stevig lunchen dus. Na het diner nog een lekker drankje doen? Ook geen probleem, want Valencia heeft genoeg bars. Komt goed dus!

Dag en weekendtrips Spanje

Dag- en weekendtrips

We kunnen het ons haast niet voorstellen, maar als je dan toch even klaar bent met Valencia zijn er nog talloze opties. De drukte van de stad even ontvluchten? Doen! Net iets buiten Valencia vind je het Natuurreservaat Albufera, het venetië van Spanje “Port Saplaya”, naar grote hoogtes stijgen door te hiken op de berg Garbí en iets verder kun je zelfs zwemmen in een heet waterbron “Montanejos”. Wauw! 

Wel op zoek naar de drukte? Dat kan ook. Valencia is verbonden met het hoge-snelheidsnetwerk (AVE) van de treinmaatschappij Renfe. Je bent bijvoorbeeld binnen 1,5 uur in Madrid of binnen 3 uur in Barcelona. Er worden vanuit Valencia ook veel dagtripjes naar omliggende dorpen en steden georganiseerd. Een ander leuk weekendplan is het bezoeken van Ibiza (of Eivissa zoals ze in het Catalaans zeggen). Dit feesteiland ligt op nog geen half uur vliegen verwijderd. Pak je koffer alvast maar in.

Vrienden maken

Een nieuwe stad, nieuwe vrienden. Of je nu samen woont met andere studenten, nieuwe mensen ontmoet in de stad of met je nieuwe collega’s afspreekt. Gedurende je stage leer je veel nieuwe mensen kennen. Ga naar het strand, samen sporten, wat drinken in één van de 6500 barretjes of maak een weekendtripje. De mogelijkheden zijn oneindig, maar één ding is zeker: je zult de tijd van je leven hebben.

Las Fallas vuurwerk Valencia

Las Fallas

In Valencia houden ze van feesten. Bijna elke maand zijn er wel festiviteiten in- en rondom de stad. Echter is er één feest waar de Valencianen het hele jaar naartoe leven en dat is Las Fallas. Ga je stagelopen vanaf februari tot en met de zomer, dan begin je de stagetijd direct goed.

Las Fallas is een traditioneel lentefeest dat elk jaar in maart wordt gevierd in de stad Valencia, Spanje. Tijdens het festival worden grote, kleurrijke figuren van papier-maché en hout gebouwd en tentoongesteld op straten en pleinen door de hele stad. Op de laatste dag (Cremà / verbranding) van het festival worden deze figuren in brand gestoken, wat een spectaculair schouwspel oplevert. Naast het verbranden van de figuren zijn er ook veel andere activiteiten zoals (dagelijkse) vuurwerkshows, muziekoptredens, parades en zullen er veel traditionele kostuums gedragen worden. Een ervaring om nooit meer te vergeten. 

Studenten aan het woord

Ontdek wat onze studenten zeggen over Stage in Spanje. ¡Vamos!

Op zoek naar een Stage in Spanje?

Je Spaanse avontuur begint hier.