Veelgestelde vragen

Home > Stages > Veelgestelde vragen

¡Preguntas Frecuentes!

Het is heel begrijpelijk als je nog vragen hebt. Op deze pagina hebben wij de veelgestelde vragen opgenomen zodat jij direct antwoord hebt op je vragen. Staat de vraag er niet tussen? Geen enkel probleem. Wij staan voor je klaar. Neem gerust contact met ons op. 

Stad van kunst en wetenschappen in Valencia

Stage vragen

Hoe lang duurt het proces van begin tot het regelen van de stage/accommodatie?

Goede vraag! Dit hangt van meerdere factoren af. Zo spelen bijvoorbeeld de persoonlijk wensen, vereisten vanuit de opleiding, het aanbod aan stages, kennismaking en de accreditatie een rol. Gemiddeld gezien neemt het gehele traject enkele weken in beslag. Het is ook mogelijk om een stage met spoed te regelen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Voor welke branches/vakgebieden zijn er stageplekken?

De meest voorkomende branches zijn marketing, sales, communicatie en toerisme. Echter voor vrijwel alle denkbare vakgebieden is het mogelijk om een geschikte stage te organiseren. Bekijk ter inspiratie onze actuele vacatures en neem gerust contact met ons op om te kijken of wij de perfecte stage kunnen organiseren. 

Hoe werkt de dienstverlening van Stage in Spanje?

De dienstverlening van Stage in Spanje helpt je bij het vinden van een stageplaats in Valencia. Op basis van je persoonlijke wensen gaan wij op zoek naar de perfecte stageplaats. Daarnaast is het mogelijk om een geschikte accommodatie te verzorgen, geven wij informatie over het leven als student en nog veel meer. Meer informatie kun je vinden op deze pagina

Wat zijn de kosten?

Stage in Spanje is een bemiddelingsbureau en rekent kosten voor haar dienstverlening. Er zijn verschillende soorten diensten die wij aanbieden. Op de pagina werkwijze en tarieven hebben wij dit uiteengezet. 

Kan ik zelf een stage kiezen?

Nadat wij in kaart hebben gebracht waar je naar op zoek bent start de zoekopdracht. Op basis van je persoonlijke wensen, CV en vereisten zullen wij contact opnemen met bedrijven die goed aansluiten op basis van je profiel. Als er een match is plannen we een kennismakingsgesprek tussen jou en het stagebedrijf in. 

Het is erg belangrijk dat de stage goed bij jou past en daarom maak jij altijd zelf de keuze. Geen match? Geen probleem. Wij gaan verder op zoek naar de perfecte stage.

Krijg ik ook een stagevergoeding?

Dit is afhankelijk van het soort stagebedrijf en de branche. Het is in Spanje wel minder gebruikelijk om een stagevergoeding te ontvangen dan bijvoorbeeld in Nederland, maar ook in Valencia zijn er bedrijven die een vergoeding aanbieden. Dit krijg je natuurlijk van tevoren te horen.

Moet ik vloeiend Spaans spreken?

¡No! Dit is in veel gevallen niet nodig. Alhoewel de voertaal bij veel Spaanse bedrijven wel Spaans is zijn er genoeg mogelijkheden voor Engelstalige stages en spreken tevens steeds meer Spanjaarden ook Engels.

Het helpt wel om een beetje Spaans te kunnen. Kun je nog helemaal geen Spaans? Geen zorgen. In Valencia zijn talloze Spaanse taalscholen die je in mum van tijd op weg helpen. 

Kan ik ook mijn afstudeerstage doen?

Het is ook mogelijk om een afstudeerstage in Valencia te organiseren. Op basis van de vereisten van de studie gaan wij samen met jou op zoek naar een perfect afstudeerbedrijf. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op. 

Accomodatie vragen

Hoe regel ik een accommodatie?

Je kunt op verschillende manieren een accommodatie regelen. Zo kun je kiezen om het zelf te regelen of het door ons te laten verzorgen. Het voordeel hiervan is dat wij een geschikte woning voor jou zoeken die bijvoorbeeld op een goede afstand van de stagelocatie ligt en dat wij rekening kunnen houden met specifieke wensen.

Een ander bijkomend voordeel is dat wij geen opslagkosten rekenen waardoor jij altijd een eerlijke huurprijs betaalt. Je leest er meer over op de accommodatie pagina

Wat zijn de gemiddelde vaste maandlasten voor een accommodatie?

Dit verschilt per accommodatie, maar over het algemeen is dit een stuk lager dan in Nederland. De gemiddelde kosten van een kamer liggen tussen de €260,- en €360,- per maand.

Indien je een accommodatie via ons organiseert laten wij je natuurlijk altijd van tevoren weten wat de maandelijkse kosten zullen zijn. Je betaalt altijd het tarief die de verhuurder vraagt. Voor het organiseren van de accommodatie betaal je eenmalig €50,- (excl. BTW). Lees meer op de pagina accommodatie.  

Wat voor soorten accommodaties zijn er?

Er zijn verschillende soorten accommodaties: kamers, studio’s, appartementen. Het is ook mogelijk om bij een gastgezin te wonen. De meeste studenten gaan voor een kamer in een groepshuis met andere stagiaires.

Dit is niet alleen gezellig, maar je leert ook direct nieuwe mensen kennen. Tevens zijn de kosten relatief laag waardoor je meer geld overhoudt om te besteden tijdens je stage. Het is ook goed om samen met andere stagiaires te wonen, omdat zij door de stage hetzelfde ritme hebben.

Heb ik straks huisgenoten?

Als je voor een kamer of appartement kiest zul je in veel gevallen in een groepshuis wonen met andere studenten die ook stage lopen. Naast dat dit gezellig is ken je buiten de stage om direct mensen om leuke mee te doen. De ervaring leert ook dat het samenwonen met studenten die stage lopen in vergelijking met een regulier studentenhuis een verstandige keuze is. Dit heeft vooral met het leefritme te maken.

Zodra wij op zoek gaan naar een geschikte accommodatie zullen wij altijd proberen zoveel mogelijk aan je wensen te voldoen. 

Ik wil samenwonen met een vriend(in), is dit mogelijk?

Als jullie beide in dezelfde periode gaan stage lopen is het in veel gevallen ook mogelijk om samen te wonen in een huis. De meeste groepshuizen bestaan uit in totaal 4 personen. Mocht je in een groepshuis gaan wonen dan zullen er ook andere stagiaires in het huis verblijven. Bij de samenstelling van de huizen houden wij rekening met persoonlijke voorkeuren. 

Kan ik zelf een locatie kiezen?

Op basis van je persoonlijke wensen, locatie van de stage en soort huis zullen wij een voorstel voor een woning doen. Mocht dit huis echt niet bij je passen en er op dat moment nog een andere woning beschikbaar zijn dan zullen wij een ander voorstel doen. 

Met wie heb ik contact over de accommodatie?

Je huurt de woning direct bij de verhuurder, echter als je de accommodatie door ons hebt laten organiseren zijn wij het eerste aanspreekpunt. Dit scheelt een hoop in verband met de taalbarrière. In het geval van gebreken zullen wij de verhuurder informeren zodat een eventuele reparatie kan plaatsvinden. Klein onderhoud is voor de huurder (bijvoorbeeld het vastdraaien van een kraan, losse wc bril, een gebroken kopje, niet werkende waterkoker, vervangen filter afzuigkap) en groot onderhoud (bijvoorbeeld een lekkage, ernstige gebreken, geen warm water, etc) voor rekening van de verhuurder. 

Voor vragen zullen wij binnen op werkdagen binnen 24 uur reageren per app of e-mail. Voor calamiteiten (zoals bijvoorbeeld een ernstige lekkage) kan het noodnummer gebeld worden.

Vervoer- en reisvragen

Hoe kom ik op mijn stage?

Er zijn meerdere manieren om op je stage te komen.

 • Wandelen
 • Met de fiets (Valencia kent een uitgebreid deel fietsenplan: Valenbisi
 • De bus, tram of metro
 • Met eigen/gehuurd vervoer

Als je een accommodatie door ons laat organiseren zullen wij ook rekening houden met de afstand woon/werk.

Hoe kom ik van het vliegveld naar mijn accommodatie?

Heel eenvoudig. Vanaf het vliegveld pak je eenvoudig de metro (lijn 3) naar de stad. Er bevinden zich ook taxi’s op het vliegveld. Spreek hier van tevoren een prijs af. Het is ook mogelijk om een transfer te boeken. Wij halen je op het afgesproken moment op en brengen je direct naar de woning. Dit is wel zo handig met koffers.

Wat is de gemiddelde reistijd van huis naar stage?

Dit ligt aan de afstand tussen het huis en de stagelocatie. Het ligt ook aan de keuze van het vervoersmiddel. Veel stagelocaties bevinden zich in het centrum van de stad, maar er zijn ook (vooral internationale) bedrijven die zich op bedrijventerreinen bevinden. De reistijd varieert ongeveer van 15 tot 45 minuten enkele reis. Indien je de accommodatie door ons laat organiseren nemen wij al deze zaken mee. 

Kan je fietsen in Valencia?

In tegenstelling tot veel Spaanse steden is Valencia voornamelijk vlak wat het uitermate geschikt maakt om te fietsen. Zo is er een zeer uitgebreid netwerk van fietspaden aangelegd waardoor je eenvoudig met de fiets de stad kunt verkennen. De stad heeft tevens een uitgebreid fietsenplan met deelfietsen: Valenbisi. Voor enkele tientjes kun je onbeperkt gebruikmaken van deze deelfietsen. Via een app kun je zien waar de fietsen staan.

Het is ook mogelijk om zelf een fiets te kopen of te huren bij een fietsenbedrijf. Het is wel raadzaam om deze fiets goed op te slot te zetten en bij voorkeur niet s’ nachts op straat te parkeren. Aangezien de meeste appartementengebouwen geen berging hebben is Valenbisi vaak praktischer.

Wanneer kan ik het beste mijn vliegticket boeken?

Dit is afhankelijk van de reistijd, kosten en het vliegveld. We raden aan om Skyscanner of Google Vluchten te gebruiken. Enkele goedkope aanbieders die vliegen op Valencia zijn Transavia, Ryanair, Vueling en EasyJet. Houdt wel rekening met de ruimbagage. Goedkope maatschappijen rekenen hiervoor vaak hoge kosten. Het kan dus ook lonen om bijvoorbeeld te kijken bij KLM. Onze tip: boek een enkeltje, wie weet vind je het zo leuk in Spanje en plak je er nog een een mini-vakantie aan vast.

Hoe zit het met eigen vervoer en parkeren?

Het is over het algemeen niet aan te raden om met een auto naar Spanje te komen. In het verkeer gaat het er een stuk anders aan toe dan in Nederland. Veel auto’s hebben schade en met een buitenlands kenteken val je ook meer op. Daarnaast is er in de stad een groot tekort aan parkeerplaatsen. Steeds meer inwoners hebben een auto en aangezien bijna iedereen in de stad in appartementen woont kun je wel nagaan dat parkeren niet altijd even makkelijk is. Mocht je in het bezit zijn van een rijbewijs dan is het wel leuk om af en toe een auto te huren, om bijvoorbeeld de prachtige omgeving buiten Valencia te ontdekken. 

Documenten en regel vragen

Wat moet ik meenemen als ik naar Valencia ga?

Om te beginnen een gezonde dosis energie, want het gaat de tijd van je leven worden. Voor ieder persoon is het verschillend, maar naast je kleding (zwemkleding niet vergeten) heb je niet veel nodig. De accommodaties die wij aanbieden zijn allen gemeubileerd. Het leven speelt zich in Valencia vooral buiten af, dus heel veel spullen voor binnen zul je niet nodig hebben.

Ik heb vragen over Valencia, kan ik bij jullie terecht?

Stage in Spanje gaat verder dan de meeste bemiddelingsbedrijven. Wij wonen zelf al meer dan 10 jaar in de stad en weten alle ins- en outs. Aangezien wij vaak dezelfde vragen krijgen en gezien het aantal studenten hebben wij de informatie voor je gebundeld zodat jij je van tevoren goed kunt inlezen. Op onze partner blog Suspanish.com/blog vind je veel informatie over de stad. 

Natuurlijk zullen wij tijdens de introductie en intake al je vragen beantwoorden. 

Wat voor documenten moet ik regelen voor ik naar Valencia kom?

Spanje is onderdeel van de Europese Unie. Als Europeaan mag je dus vrij reizen en werken. Het is dan ook niet nodig om een verblijfsvergunning aan te vragen. Heb je een andere nationaliteit dan verwijzen wij je graag door naar de ambassade en/of het consulaat. 

Het is wel raadzaam om de volgende documenten mee te nemen. 

 • ID kaart of Paspoort
 • Rijbewijs (indien je een voertuig wilt huren/kopen)
 • Verzekeringspasje Nederlandse zorgverzekering met Europadekking
 • Doorlopende Reisverzekering met minimaal Europadekking
 • Lijst met belangrijke telefoonnummers en eventuele medicatie
 • NIE: Identificatienummer voor Buitenlanders, in het Spaans Número de Identificación de Extranjeros (NIE). Sommige stagebedrijven vereisen dit nummer als je bijvoorbeeld een stagevergoeding ontvangt. Het NIE nummer kan in Valencia worden aangevraagd. Indien dit nodig is voor jouw stage dan zul je hierover meer informatie ontvangen.

Heb ik recht op een beurs?

Veel studenten hebben recht op een beurs of tegemoetkoming voor de studiekosten. Een bekende is de Erasmusbeurs. Je opleidingsinstituut kan hier meer informatie over verschaffen. Op de website van Wil-Weg vind je een overzicht van de beschikbare beurzen. Een tip van ons, begin op tijd met deze aanvraag, want meestal moet de aanvraag ook ondertekent worden het bedrijf en de opleiding. Ook zijn er vaak deadlines waar je rekening mee moet houden. 

Krijg ik een vergoeding voor mijn OV kosten?

Ben je student en heb je recht op een OV-reisproduct dan kun je deze gedurende de stageperiode in het buitenland stopzetten en hier een financiële vergoeding voor ontvangen. De hoogte van deze vergoeding wordt per jaar vastgesteld. Van deze vergoeding kun je bijvoorbeeld een abonnement op het openbaar vervoer in Valencia aanschaffen. Meer informatie hierover vind je op de website van de DUO

Hoe zit het met verzekeringen?

Het is raadzaam om goed voorbereid op reis te gaan. Zo raden wij aan om de dekking van je verzekeringen te checken en in ieder geval de volgende zaken te controleren. 

 • Dekt mijn zorgverzekering kosten in het buitenland? Wellicht is het raadzaam om tijdelijk een aanvullende verzekering af te sluiten die buitenlandse kosten dekt. Vergeet niet je verzekeringspas mee te nemen. 
 • Doorlopende reisverzekering met Europadekking

Kan ik overal geld pinnen?

Tegenwoordig kun je in vrijwel elke winkel of restaurant pinnen. Dit is echter niet altijd het geval, maar je kunt met je Nederlandse pas gewoon geld opnemen bij een bankautomaat van een Spaanse bank. Neem bij voorkeur een grote Spaanse bank, zij rekenen meestal enkele euro’s voor de transactie en vermijdt de kleine toeristen pinautomaten in verband met de hoge kosten.

Studenten aan het woord

Ontdek wat onze studenten zeggen over de dienstverlening van Stage in Spanje. ¡Vamos!

Op zoek naar een Stage in Spanje?

Je Spaanse avontuur begint hier.