Openbaar vervoer

Home > Valencia > Openbaar vervoer

¡Vamos a València!

Het is een vraag die wij dagelijks krijgen: “Hoe is het openbaar vervoer?”. Hoe kom ik op mijn stage? Gelukkig heeft Valencia een uitgebreid openbaar vervoerssysteem die reizigers naar alle uithoeken van de stad en daarbuiten brengt. Of je nu op zoek bent naar een snelle en efficiënte manier om je te verplaatsen, of gewoon een manier om de stad te verkennen, met de volgende opties kom je overal. 

Metro Valencia

Metro

De metro van Valencia, die in 1988 werd geopend, is een van de nieuwste en modernste in Spanje. Het netwerk omvat acht lijnen en 170 stations, en is een snelle en handige manier om door de stad te reizen.

De metro rijdt dagelijks van 6 uur ‘s ochtends tot 23 uur ‘s avonds, en de frequentie van de metro’s varieert afhankelijk van de tijd van de dag. De kosten van een enkele reis variëren afhankelijk van de afstand die je aflegt, maar zijn over het algemeen vrij betaalbaar. Per rit betaal je ongeveer een euro, maar het is ook mogelijk om een maandabonnement te nemen.

Of het metronetwerk een interessante optie is hangt vooral af van de locatie van de accommodatie en het stagebedrijf, maar over het algemeen komt dit wel goed. 

Valencia Bus

Bus

Naast de metro heeft Valencia ook een uitgebreid bussysteem welke je naar alle uithoeken van de stad brengt. De bus is vooral handig voor reizigers die op zoek zijn naar een flexibelere manier om door de stad te reizen. Er zijn meer dan tachtig buslijnen die dagelijks rijden van 6 uur ‘s ochtends tot middernacht.

De prijs van een enkele reis varieert van de afstand die je aflegt, maar zijn over het algemeen vergelijkbaar met die van de metro. Het gaat om enkele euro’s en er zijn ook abonnementen verkrijgbaar. Een handige app om te downloaden is EMT Valencia. Zo ben je altijd op de hoogte van de meest actuele dienstregeling en vertrek en aankomst tijden.

Tram

Valencia heeft ook een modern tramnetwerk om reizigers naar de stranden en buitenwijken van de stad te brengen. De tramlijnen rijden vanaf 6 uur ‘s ochtends tot middernacht. De kosten van een enkele reis zijn vergelijkbaar met die van de metro en de bus. Via de EMT app is de dienstregeling te bekijken. 

Fiets Valencia

Fiets

De metro, bus of tram is niet altijd een geschikte optie. Gelukkig biedt Valencia ook een fietsen deelsystemen aan genaamd Valenbisi. Je sluit een voordelig abonnement af waarmee je eenvoudig van de deelfietsen gebruikt kunt maken en ze kunt pakken en terugbrengen op verschillende vaste locaties in de stad.

Dit is een handige manier om op je stage te komen, maar ook handig tijdens het stappen. Je hoeft namelijk niet op pad met je eigen fiets en door de hele stad zijn honderden Valenbisi-punten. Met de app van Valenbisi kun je de beschikbaarheid per punt controleren en een voordelig abonnement afsluiten.

Studenten aan het woord

Ontdek wat onze studenten zeggen over Stage in Spanje. ¡Vamos!

Op zoek naar een Stage in Spanje?

Je Spaanse avontuur begint hier.