Bezienswaardigheden

Home > Valencia > Bezienswaardigheden

¡Viva València!

Valencia is één van de grootste, meest levendige en belangrijkste steden van Spanje. Omdat het aan de kust van de Middellandse Zee ligt is het strand het hart van de stad. Veel toeristen bezoeken Valencia en dit is niet verrassend, vooral niet tijdens de zomermaanden. De stad staat bekend om het Turia Park, de wijdse stranden, Las Fallas, het bruisende nachtleven, het mediterrane klimaat, de relaxte sfeer en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ontdek de bezienswaardigheden van Valencia.

Stad van kunst en wetenschappen in Valencia

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Een van de belangrijkste toeristische attracties van Valencia is Ciudad de las Artes y las Ciencias (Stad van Kunst en Wetenschap), een enorm complex van futuristische gebouwen ontworpen door de beroemde architect Santiago Calatrava.

Het complex omvat een operagebouw, wetenschapsmuseum, planetarium, oceanografisch park en IMAX-theater. Het is zeker de moeite waard om een dag door te brengen in deze fascinerende omgeving.

Olijven op Spaanse markt Valencia

Mercado Central

Mercado Central is een levendige indoor markt in het hart van Valencia, waar je lokale producten, verse vis, vlees en groenten kunt kopen.

Het is een goede plek om te bezoeken als je geïnteresseerd bent in de lokale keuken en deze authentieke smaken wilt proeven. De producten zijn extra vers en je steekt er ook nog een woordje Spaans van op. ¡Olé!

Turia Park brug in Valencia Spanje

Jardín del Turia

Jardín del Turia is een groene oase in het hart van Valencia. Het park is aangelegd in een drooggelegde rivierbedding na een heftige overstroming in 1957. Turia Park is het grootste stedelijke park van Spanje en voor veel locals en toeristen is dit een populaire plek om te wandelen, fietsen, sporten of gewoon te ontspannen.

Er zijn tevens veel dingen te doen bij talloze sportverenigingen, het Bioparc Valencia, L’Oceanogràfic, de stad van de kunst en wetenschap en zelfs een nachtclub.

Torres de Serranos in Valencia Spanje

Torres de Serranos

De Torres de Serranos is een indrukwekkende toegangspoort tot de oude stad van Valencia. Het werd gebouwd in de 14e eeuw als een verdedigingstoren en is sindsdien uitgegroeid tot een symbool van de stad.

De muren zit nog vol kogelgaten en als je goed kijkt zie je ook nog waar de stadsmuur heeft gezeten. Beklim je de toren, dan heb je een fantastisch uitzicht over de stad. 

Valencia sinaasappels aan de boom

Kathedraal van Valencia

De kathedraal van Valencia, ook wel bekend als de Catedral de Valencia of La Seu, is zeker een bezoek waard. Beklim de toren langs de smalle trappen en geniet van een fantastisch uitzicht over de stad.

De deels gotische kathedraal dateert uit de 13e eeuw en heeft door de eeuwen heen veel renovaties ondergaan. Het hoogtepunt van de kathedraal is de kapel van de Heilige Graal, waar de Heilige Graal wordt bewaard. 

Albufera meer in Valencia

Albufera Natuurpark

Wist je dat er op een steenworp afstand van Valencia één van de belangrijkste natuurgebieden van Spanje ligt? Het Albufera Natuurpark heeft een uniek ecosysteem en is de thuisbasis van vele soorten wilde dieren. Het zoete water van dit meer zorgt voor een zeer vruchtbare bodem en deze combinatie zorgt voor een uitermate geschikt klimaat om rijst te verbouwen. Je raadt het al, de Paella rijst.

Enkele tips van ons: in de dorpen rondom het meer eet je de beste Paella (alleen voor lunch), maak een boottocht over het meer en ontdek het park en time het zo dat je rond zonsondergang terugkomt vanwege het prachtige uitzicht over het meer.

Patacona Valencia Strand in Valencia

Stranden Valencia

Niet helemaal centraal gelegen, maar de locals en studenten zijn er vaak te vinden. Valencia kent meerdere prachtige stranden. De meest bekende zijn Malvarossa (meest bekende bij de haven) en Patacona (iets rustiger en meer richting het Noorden)!

Het is natuurlijk geweldig om zulke stranden binnen handbereik te hebben, want tussen het studeren door kun je heerlijk ontspannen en genieten van het strand. Of je nu gaat zwemmen, zonnebaden, met vrienden afspreekt of een wandeling maakt over het strand, Valencia biedt het allemaal!

Studenten aan het woord

Ontdek wat onze studenten zeggen over het leven in Valencia en Stage in Spanje. ¡Vamos!

Op zoek naar een Stage in Spanje?

Je Spaanse avontuur begint hier.