Plan je aankomst

Home > Plan je aankomst

Als je een transfer van het vliegveld naar Valencia hebt geboekt ontvangen wij graag de aankomstdatum, aankomsttijd en vluchtgegevens. Vul het onderstaande formulier in.

  Volledige naam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Aankomstdatum

  Aankomsttijd

  Vluchtnummer

  Stage in Valenciaa

  Handige tips Valencia

  Hieronder vind je een paar handige tips om je verblijf in Valencia nog makkelijker te maken. We leggen je uit hoe je deel kunt nemen aan het fietsdeelsysteem Valenbisi en hoe je gemakkelijk per openbaar vervoer kunt reizen.

  Bus en metro

  Je kunt bij de Tabacos een Móbilis kaart aanschaffen. De eerste keer kost de kaart 10 euro (kaart + 10 busritten), daarna betaal je 8 euro voor 10 ritten. Je kunt de kaart ook online opwaarderen.

  Bij een Tabacos kun je ook ritten kopen voor de metro, hiermee kun je per metro en tram reizen. Je betaalt dan 7,20 voor 10 ritten. Wil je naar het vliegveld? Dan geldt er een ander tarief, op een automaat bij het metrostation kun je hiervoor kaartje kopen (10 ritten tegelijk is het voordeligst).

  Er zijn in Valencia echter nog meer vormen van openbaar vervoer. Wil je hierover meer weten? Bekijk dan deze pagina om goed voorbereid te zijn.

  Fiets Valencia

  Valenbisi

  Het zal je vast meteen opvallen dat door de hele stad blauwe fietsen staan. In Valencia kun je gebruik maken van een fietsdeelsysteem dat Valenbisi heet. Je kunt met een pasje op veel plaatsen zo’n fiets pakken en daar dan een half uur mee fietsen naar de plaats van je bestemming.

  Bij de Tabacos zaken in Valencia kun je een Móbilis kaart aanschaffen, deze kun je voor de Valenbisi, bus en metro gebruiken. Heb je eenmaal zo’n kaart, ga dan naar www.valenbisi.es, je kunt de taal van de website aanpassen naar het Engels. Ga dan naar ‘subscription’ en voer het nummer van je Móbilis kaart in. Daarna vul je al je gegevens in en kies je een 4-cijferige code die je in moet voeren als je de fiets wilt gebruiken. Een jaar abonnement kost 30 euro die je met een creditcard moet afrekenen.

  Als dit voltooid is krijg je een bevestigings- email met twee codes. Deze moet je invoeren op het paaltje bij een Valenbisi en daarna kun je meteen de fiets meenemen. Let wel op: je mag maximaal 30 minuten fietsen, daarna betaal je een extra bedrag. Staat een fietsrek vol? Houd dan je pasje voor een paaltje, dan krijg je 15 minuten om verder te fietsen naar de volgende fietsenstalling.

  PS: Download de Valenbisi app zodat je kunt zien waar fietsen staan/waar je ze weer kunt neerzetten. Veel fietsplezier!

  Valencia Bus

  OV apps voor de mobiele telefoon

  Je kunt op voor je smartphone een aantal apps downloaden die je helpen van A naar B te komen met het openbaar vervoer. Met Google Maps kun je eenvoudig je route plannen als je de app op de ‘openbaar vervoer’ optie zet. Een andere handige app is ‘Moovit‘, hiermee kun je ook je reis plannen.

  Door de stad rijden veel taxi’s rond, maar het is ook mogelijk om een taxi via een app te boeken. Je gebruikt hiervoor de FREENOW of UBER app. 

  Simkaart

  Je kunt tegenwoordig met een telefoonabonnement gewoon in Spanje bellen en internetten. Het kan echter in sommige gevallen voordeliger zijn om een Spaans nummer aan te schaffen. Je kunt hierbij denken aan het bellen naar Spaanse nummers of als je een grotere databundel wilt hebben. Bij bijvoorbeeld de Vodafone winkel kun je een Spaanse simkaart of e-sim aanschaffen. Voor 10 of 15 euro per maand krijg je een simkaart met internet en belminuten.

  Valencia sinaasappels aan de boom

  Ontdek meer van Valencia

  Ga goed voorbereid op reis naar Valencia. Op onze website vind je uiteenlopende informatie over de volgende onderwerpen.

  Benieuwd wat er je allemaal te wachten staat? 

  Heb je vragen?

  Je staat op het punt om naar Valencia te komen. Wellicht heb je nog vragen. Wij staan voor je klaar.