Je vindt ons ook op

Valencia

Voor ons en vele studenten is Valencia een prachtige stad. Sinds kort wordt de stad steeds bekender onder de Nederlanders en is het voor iedereen fantastisch om hier te kunnen wonen en studeren. Genieten van het strand, de tappas, het uitgaansleven en het realiseren van een goed passende stage in Valencia! Lees hieronder meer over de stad.

Over valencia

Een historische en moderne stad met de bekende ¨Las Fallas¨  en de Paella Valenciana. Valencia is één van de grootste, meest levendige en belangrijkste steden van Spanje. Omdat het aan de kust van de Middellandse Zee ligt is het strand het hart van de stad. Veel toeristen bezoeken Valencia en dit is niet verrassend, vooral niet tijdens de zomermaanden. Genieten van een perfect nachtleven, samen met een breed cultureel aanbod. Valencia is hiervoor de perfecte bestemming.

In de afgelopen jaren heeft Valencia een belangrijke  rol op internationaal niveau vervuld. De stad heeft bijgedragen aan belangrijke culturele evenementen, zoals de bouw van de Stad van Kunsten en Wetenschappen. Architect Santiago Calatrava realiseerde hier een operagebouw, een interactief technologie- en wetenschapsmuseum, een Imax-theater en een enorm aquarium.  Ook draagt Valencia jaarlijks bij aan belangrijke sportevenementen, zoals de America’s Cup  (´s werelds grootste zeilwedstrijd) en de Grand Prix van de Formule 1. Deze vindt plaats op een spectaculaire urban circuit dat door het havengebied van Valencia loopt.

De knusse café’s van Barrio Del Carmen zijn heel bekend in Valencia. Daar wordt nog steeds huisgemaakte tapas geserveerd. De wijnkelders bevatten lokale wijnen en in Theater Palacio del Musica worden traditionele (klassieke) concerten gegeven. Elk jaar ontvangt Valencia ongeveer 23 miljoen toeristen voornamelijk afkomstig uit Spanje en andere Europese landen.

Voor meer informatie over de stad en bezienswaardigheden, klik hier!

Privé tour in Valencia

Loop je stage of studeer je in Valencia? Dan zullen je ouders vast en zeker een keer op bezoek komen. Heb je zelf geen tijd om mams en paps rond te leiden of weet je nog niet zo goed hoe de stad in elkaar zit? Dan is een privé tour een heel leuk idee.

Met een officiële enthousiaste en Nederlandssprekende gids ga jij met je familie de hort op door Valencia. Jullie kiezen de duur, de locatie en het type tour. Misschien samen fietsen door het Turia park of wellicht een wandeling door de authentieke en opkomende wijk Ruzafa? Jullie beslissen! Boek hier een privé tour in Valencia. Niet alleen super leuk voor je familie/vrienden, ook jij ziet jouw “stadje” op een andere manier!

Niet zo’n zin om met een gids te wandelen? Een ander idee is om het handige Valencia E-book te bestellen of de Wandelroute Centrum. Dit en meer verrassende routes zijn hier verkrijgbaar.

Verrassend Valencia - Privé tour in Valencia

 

Nachtleven

Valencia’ s nachtleven begint zodra de zon onder is en gaat door totdat de zon weer opkomt. Het nachtleven heeft voor iedereen wat wils- cocktailbars, nachtclubs aan het strand, grunge bars en nog veel meer. De buurt El Carmen nabij het oude stadscentrum is één van de plekken waar je zeker heen moet om het Valenciaanse nachtleven mee te maken. Alle soorten bars, muziek en mensen komen hier samen, van discostijlen tot punk en braziliaanse atmosferen. Aan de Plaza de Cánovas vind je zowel bars voor de jongere generatie, als disco’s voor een wat ouder publiek. In diezelfde buurt liggen ook heel wat gezellige restaurants.

L´Umbracle

Dit is een van de meest trendy terras-clubs van Valencia. L´Umbracle is gedurende de zomerperiode één van dé hotspots van Valencia. L’Umbracle is gevestigd  in het futuristische ‘City of Arts and Sciences’ gebouw. Je kunt hier lekker achterover liggen in het mooie loungedeelte of flink uit je dak gaan op de dansvloer.

https://www.umbracleterraza.com/

La3

La3 is een goede discotheek en bekend onder de internationale studenten. Groot is het niet waardoor het een gezellige discotheek word om elkaar te ontmoeten!

https://www.la3club.es/

MYA

MYA is onderdeel van L’Umbracle. Het is namelijk de overdekte kelder. Het gaat er hier net iets harder aan toe dan boven. Kom je hier in de zomer? Dan hoef je alleen de trap naar boven te nemen en je bevindt je in Umbracle.

https://www.umbracleterraza.com/

Rumbo 144

Een leuke, iets goedkopere uitgaansgelegenheid, vooral bekend om de wekelijkse Erasmusparty. Deze club is iedere woensdag tot en met zaterdag open. Een erg leuke plek om andere internationale studenten te ontmoeten.

https://www.rumbo144.com

Indiana

Indiana is een vrij nieuwe club in Valencia en staat vaak vol met Erasmus studenten. Er zijn verschillende zalen waar vooral House, Funky en Latino muziek wordt gedraaid. Je kunt hier elke donderdag, vrijdag en zaterdag terecht voor een geweldige avond!

https://wwwindianadisco.com/

superclub95

Superclub 95 is een bekende discotheek in de stad, deze discotheek is onderdeel van Las Animas, je weet dus wat je kan verwachten!

https://www.superclub95.com/